Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő

  • Szakképesítés megnevezése: Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
  • A szakképesítés OKJ száma: 32 521 02
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika
  • Megfeleltetés (2016-ig) Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő

Itt indul Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 800-1200 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépeket szerel, telepít, beüzemel, javít, karbantart (hűtő-, és a gázüzemű készülékek, berendezések kivételével).

A tanfolyam moduljai

11271-12
A munkatevékenység dokumentálása
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11910-16
Háztartási gépek javítása
11911-16
Háztartási gépek telepítése, szerelése
12079-16
Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek javítása
12081-16
Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek telepítése, szerelése

Modulzáró vizsgakövetelmények

11271-12
A munkatevékenység dokumentálása
írásbeli
11499-12
Foglalkoztatás II.
írásbeli
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11910-16
Háztartási gépek javítása
gyakorlati
11911-16
Háztartási gépek telepítése, szerelése
gyakorlati
12079-16
Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek javítása
gyakorlati
12081-16
Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek telepítése, szerelése
gyakorlati

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu