Élelmiszeripari analitikus technikus

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari analitikus technikus
  • A szakképesítés OKJ száma: 54 541 01
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés (technikus), amely érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Élelmiszeripari analitikus technikus tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • Az Élelmiszeripari analitikus technikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 60% - elmélet
  • 40% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
  • Maximális óraszáma: - óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti

Munkaterület

Az élelmiszeripari analitikus technikus képes a szakmai ismereteikre támaszkodva az élelmiszeripari nyersanyagok, félkész- és késztermékek analitikai vizsgálatát megszervezni és elvégezni, a mért adatok elsődleges feldolgozását megoldani és a kapott eredmények alapján az élelmiszereket minősíteni, a középszintű élelmiszeranalitikai vezetői feladatokat ellátni, felsőfokú szakirányban továbbtanulni. Higiénikusi és minőségbiztosítási tevékenységet láthat el.

A tanfolyam moduljai

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10891-16
Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10892-12
Élelmiszeranalitika
10893-12
Élelmiszeranalitikai vizsgálatok
10895-12
Általános élelmiszeripari technológiák
10896-12
Élelmiszeranalitikai számítások
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11955-16
Élelmiszeripari műveletek

Modulzáró vizsgakövetelmények

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10891-16
Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10892-12
Élelmiszeranalitika
10893-12
Élelmiszeranalitikai vizsgálatok
10895-12
Általános élelmiszeripari technológiák
10896-12
Élelmiszeranalitikai számítások
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11955-16
Élelmiszeripari műveletek

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu