Élelmiszeripari gépésztechnikus

  • Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari gépésztechnikus
  • A szakképesítés OKJ száma: 54 521 01
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés (technikus), amely érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Élelmiszeripari gépésztechnikus tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • Az Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 60% - elmélet
  • 40% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
  • Maximális óraszáma: - óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti

Munkaterület

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében élelmiszeripari gépek és berendezések üzembe helyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban. Automatikus vezérlésű, mechanikus, pneumatikus vagy hidraulikus működtetésű, élelmiszeripari gépeket kezel és részt vesz a gépsor karbantartásában.

A tanfolyam moduljai

10923-16
Gépek karbantartása, vezérlése
10924-16
Élelmiszeripari géptan
10925-16
Agrárműszaki alapok
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11916-16
Élelmiszeripari nyersanyagok és technológiák
11955-16
Élelmiszeripari műveletek

Modulzáró vizsgakövetelmények

10923-16
Gépek karbantartása, vezérlése
10924-16
Élelmiszeripari géptan
10925-16
Agrárműszaki alapok
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11916-16
Élelmiszeripari nyersanyagok és technológiák
11955-16
Élelmiszeripari műveletek

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu