Hús- és baromfiipari szaktechnikus

  • Szakképesítés megnevezése: Hús- és baromfiipari szaktechnikus
  • A szakképesítés OKJ száma: 55 541 04
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés-ráépülés, amely elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben megszerezhető, érettségi végzettséghez kötött szakképesítésre épül
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Hús- és baromfiipari szaktechnikus tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Hús- és baromfiipari szaktechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: nincs
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 1 év
  • Maximális óraszáma: 480-720 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszer-ipari üzemekben vagy laboratóriumokban az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromfifeldolgozás területén.

A tanfolyam moduljai

10915-12
Hús- és baromfiipari termékelőállítás

Modulzáró vizsgakövetelmények

10915-12
Hús- és baromfiipari termékelőállítás

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu