Húskészítmény gyártó

  • Szakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 05
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti elméleti és gyakorlati tudáselemekre (a továbbiakban: bemeneti kompetencia) épül, az iskolarendszeren kívüli szakképzésben, a szakiskolai képzésben, illetve a Szakképzési Hídprogramban szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Húskészítmény gyártó tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Húskészítmény gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 20% - elmélet
  • 80% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 240-360 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.

A tanfolyam moduljai

10891-16
Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10928-16
Darabolás, csontozás
10929-16
Másodlagos húsipari feldolgozás

Modulzáró vizsgakövetelmények

10891-16
Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás
10928-16
Darabolás, csontozás
10929-16
Másodlagos húsipari feldolgozás

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu