Keveréktakarmány-gyártó

  • Szakképesítés megnevezése: Keveréktakarmány-gyártó
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 06
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti elméleti és gyakorlati tudáselemekre (a továbbiakban: bemeneti kompetencia) épül, az iskolarendszeren kívüli szakképzésben, a szakiskolai képzésben, illetve a Szakképzési Hídprogramban szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Keveréktakarmány-gyártó tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Keveréktakarmány-gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 320-480 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein: - nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása - gabona termények szárítása és tisztítása - gabonák őrlése és hántolása - keveréktakarmányok gyártása - késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása A technológiai műveletek és folyamatok előírásainak betartása, valamint a gépek, berendezések biztonságos (baleset- és tűzvédelmi) kezelése alapvető követelmény.

A tanfolyam moduljai

10926-12
A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
10935-12
Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás

Modulzáró vizsgakövetelmények

10926-12
A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
10935-12
Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu