Molnár

  • Szakképesítés megnevezése: Molnár
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 541 04
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Molnár tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Molnár képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 960-1440 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein - nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása, - gabona termények szárítása és tisztítása, - gabonák őrlése és hántolása, - keveréktakarmányok gyártása, - késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása

A tanfolyam moduljai

10926-12
A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
10935-12
Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás
10936-12
Gabonafeldolgozás
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság

Modulzáró vizsgakövetelmények

10926-12
A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
10935-12
Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás
10936-12
Gabonafeldolgozás
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu