Tartósítóipari szakmunkás

  • Szakképesítés megnevezése: Tartósítóipari szakmunkás
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 541 09
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Tartósítóipari szakmunkás tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Tartósítóipari szakmunkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 960-1440 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A zöldség-gyümölcsfeldolgozás, hűtőipari feldolgozás, hús- és készételgyártás (tartósítás) műveleteinek szakszerű, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartása mellett.

A tanfolyam moduljai

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10902-12
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
11499-12
Foglalkoztatás II.
11621-16
Készétel- és konzervgyártás
11622-16
Hűtőipari termékgyártás
11623-16
Savanyúságok készítése

Modulzáró vizsgakövetelmények

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10902-12
Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
11499-12
Foglalkoztatás II.
11621-16
Készétel- és konzervgyártás
11622-16
Hűtőipari termékgyártás
11623-16
Savanyúságok készítése

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu