Vincellér

  • Szakképesítés megnevezése: Vincellér
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 11
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti elméleti és gyakorlati tudáselemekre (a továbbiakban: bemeneti kompetencia) épül, az iskolarendszeren kívüli szakképzésben, a szakiskolai képzésben, illetve a Szakképzési Hídprogramban szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Vincellér tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Vincellér képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 20% - elmélet
  • 80% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 400-600 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A vincellér feladata a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak teljes ismerete, az erő- és munkagépek ismerete. Munkájához tartozik a telepítés, a szüret, az alapvető borkészítési technológia szakszerű ismerete. Alapvetően tisztában van a biogazdálkodás, az energiaracionalizálás, a szakterületéhez tartozó gazdálkodási ismeretekkel és a borturizmusi, borértékesítési szabályokkal.

A tanfolyam moduljai

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10945-12
A szőlőtermesztés technológiája
10946-12
A szőlőtermesztés szakmai gépei
10947-12
A szőlőtermesztés gyakorlata
10948-12
Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok

Modulzáró vizsgakövetelmények

10890-16
Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10945-12
A szőlőtermesztés technológiája
10946-12
A szőlőtermesztés szakmai gépei
10947-12
A szőlőtermesztés gyakorlata
10948-12
Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu