Halász, haltenyésztő

  • Szakképesítés megnevezése: Halász, haltenyésztő
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 624 01
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Mezőgazdaság

Itt indul Halász, haltenyésztő tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Halász, haltenyésztő képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben a mezőgazdasági szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 800-1000 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A halász haltenyésztő képes a tógazdaságok és természetes vizek halászattal összefüggő munka- és technológiai folyamatok önálló ellátására, valamint horgásztavak kezelésére. Az alapvető biológiai törvények ismeretében beavatkozik és irányítja a halhústermelés folyamatát. Munkavégzését gépek és berendezések szakszerű és balesetmentes üzemeltetésével, valamint fizikai munkával végzi. A gépek és berendezések egyszerű napi karbantartási feladatait elvégzi, a működést zavaró hibákat felismeri. Tevékenységét alkalmazottként, esetleg vállalkozói alapismeretek birtokában önállóan végzi, képes rugalmasan alkalmazkodni a változó piaci körülményekhez. Tudatosan alkalmazza a szakmára vonatkozó munka-, tűz- és környezetvédelmi, valamint higiéniai előírásokat.

A tanfolyam moduljai

11010-12
Édesvízi haltenyésztés
11011-12
Természetesvízi halászat
11012-12
Halászati vállalkozási és jogi alapismeretek
11013-12
Biológiai és halegészségügyi alapismeretek
11014-12
Elektromos halászgép kezelése
11015-12
Horgásztó üzemeltetése
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság

Modulzáró vizsgakövetelmények

11010-12
Édesvízi haltenyésztés
11011-12
Természetesvízi halászat
11012-12
Halászati vállalkozási és jogi alapismeretek
11013-12
Biológiai és halegészségügyi alapismeretek
11014-12
Elektromos halászgép kezelése
11015-12
Horgásztó üzemeltetése
11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu