Diétás cukrász

  • Szakképesítés megnevezése: Diétás cukrász
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 05
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igénylő, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben megszerezhető szakképesítésre épül
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Itt indul Diétás cukrász tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Diétás cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: 34 811 01 Cukrász
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 210-310 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A diétás cukrász a közétkeztetés területén, a vendéglátás cukrászati termelő egységeiben a szállodákban dietetikus által ellenőrzött anyaghányad és technológia alapján diétás cukrászati félkész és késztermékeket elállít elő.

A tanfolyam moduljai

11526-16
Diétás cukrászati termékkészítés

Modulzáró vizsgakövetelmények

11526-16
Diétás cukrászati termékkészítés

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu