Fogadós

  • Szakképesítés megnevezése: Fogadós
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 811 06
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Itt indul Fogadós tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Fogadós képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 900-1300 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A fogadós legfontosabb feladata, a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek, fogadókban történő szakszerű kiszolgálása, ellátása: a vendéglátóegységhez fűződő szervezési, gazdálkodási, üzletviteli és marketing alapok ellátása, a vendégek fogadása, kiszolgálása, a fogadó konyhájához és étterméhez fűződő alapvető vendéglátóipari tevékenységek-, továbbá a vendégek programjainak szervezéséhez és lebonyolításához fűződő segítő tevékenységek ellátása.

A tanfolyam moduljai

10044-12
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
10045-12
Gazdálkodás
10048-12
Ételkészítés alapjai
10049-12
Konyhai kisegítés
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11793-16
Fogadós szakmai tevékenységei
11794-16
Fogadós napi tevékenységei

Modulzáró vizsgakövetelmények

10044-12
Élelmiszer, fogyasztóvédelem
10045-12
Gazdálkodás
10048-12
Ételkészítés alapjai
10049-12
Konyhai kisegítés
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11793-16
Fogadós szakmai tevékenységei
11794-16
Fogadós napi tevékenységei

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

A képzés ráépülései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu