Konyhai részlegvezető

  • Szakképesítés megnevezése: Konyhai részlegvezető
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 06
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés, amely alapfokú iskolai végzettséget igénylő, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben megszerezhető szakképesítésre épül
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Itt indul Konyhai részlegvezető tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Konyhai részlegvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: 34 811 04 Szakács
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 500-700 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A Konyhai részlegvezető, a vendéglátó egységben a konyha magas szintű szakmai irányítója. Beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységeket irányít és felügyel. Szervezi és ellenőrzi a konyha működését. Kialakítja, üzletpolitikáját ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.

A tanfolyam moduljai

11527-16
Vendéglátó gazdálkodás
11528-16
Élelmiszerbiztonság
11529-16
Szállodai és éttermi szoftverek működtetése
11530-16
Kommunikáció
11531-16
Ételkészítés technológia

Modulzáró vizsgakövetelmények

11527-16
Vendéglátó gazdálkodás
11528-16
Élelmiszerbiztonság
11529-16
Szállodai és éttermi szoftverek működtetése
11530-16
Kommunikáció
11531-16
Ételkészítés technológia

Kapcsolódó szakképesítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu