Pincér

  • Szakképesítés megnevezése: Pincér
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 811 03
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Megfeleltetés (2016-ig) Pincér

Itt indul Pincér tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Pincér képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: igen
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 30% - elmélet
  • 70% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 960-1440 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A tanfolyam moduljai

11499-12
Foglalkoztatás II.
11518-16
Élelmiszerismeret
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11523-16
Pincér szakmai idegen nyelv
11524-16
Felszolgálási alapok
11525-16
Felszolgálási szakmai ismeret
11561-16
Gazdálkodási ismeretek

Modulzáró vizsgakövetelmények

11499-12
Foglalkoztatás II.
írásbeli
11518-16
Élelmiszerismeret
írásbeli
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
írásbeli
11523-16
Pincér szakmai idegen nyelv
szóbeli
11524-16
Felszolgálási alapok
gyakorlati
11525-16
Felszolgálási szakmai ismeret
gyakorlati
11561-16
Gazdálkodási ismeretek
írásbeli

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés ráépülései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu