Szállodahajós, szállodai személyzet

  • Szakképesítés megnevezése: Szállodahajós, szállodai személyzet
  • A szakképesítés OKJ száma: 52 812 03
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: felső középfokú szakképesítés, amely érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolarendszeren kívüli szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Itt indul Szállodahajós, szállodai személyzet tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Szállodahajós, szállodai személyzet képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: – Úszás tudás (400 m táv folyamatos leúszása, bármilyen úszásnemben)
  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: igen
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: -
  • Maximális óraszáma: 800-1000 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A szakképzett Szállodahajós, szállodai személyzet szállodai/hajósként, recepciósként olyan kereskedelmi szálláshelyen tevékenykedik, amely az előírt szempontok alapján került kategóriába sorolásra. Az alkalmazott Front office rendszer, a belső munkaszervezés meghatározza a munkavégzést, így valamennyi feladatát önállóan vagy megosztva (porta, recepció, kassza) látja el. A szakképzett Szállodahajós, szállodai személyzet pincérként a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A tanfolyam moduljai

11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11518-16
Élelmiszerismeret
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11523-16
Pincér szakmai idegen nyelv
11561-16
Gazdálkodási ismeretek
11644-16
Hajópincér-bárpincér
11646-16
Pedagógiaii, pszichológiai feladatok
11647-16
Szállodahajós alapismeret
11648-16
Szállodahajós, szállodai recepciós
11649-16
Matróz vizsga
12094-16
Ételkészítési ismeretek alapjai
12096-16
Szakács szakmai idegen nyelv

Modulzáró vizsgakövetelmények

11498-12
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12
Foglalkoztatás II.
11500-12
Munkahelyi egészség és biztonság
11518-16
Élelmiszerismeret
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11523-16
Pincér szakmai idegen nyelv
11561-16
Gazdálkodási ismeretek
11644-16
Hajópincér-bárpincér
11646-16
Pedagógiaii, pszichológiai feladatok
11647-16
Szállodahajós alapismeret
11648-16
Szállodahajós, szállodai recepciós
11649-16
Matróz vizsga
12094-16
Ételkészítési ismeretek alapjai
12096-16
Szakács szakmai idegen nyelv

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu