Vendéglátásszervező

  • Szakképesítés megnevezése: Vendéglátásszervező
  • A szakképesítés OKJ száma: 54 811 01
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés (technikus), amely érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Itt indul Vendéglátásszervező tanfolyam

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Vendéglátásszervező képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: igen
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
  • Maximális óraszáma: 900-1300 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

A tanfolyam moduljai

11499-12
Foglalkoztatás II.
11518-16
Élelmiszerismeret
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11520-16
Vendéglátó kereskedelem
11538-16
A vendéglátás marketingje
11539-16
Vendéglátó ételkészítés
11540-16
Idegen nyelv a vendéglátásban
11541-16
Üzletvezetés a vendéglátásban
11561-16
Gazdálkodási ismeretek

Modulzáró vizsgakövetelmények

11499-12
Foglalkoztatás II.
11518-16
Élelmiszerismeret
11519-16
Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11520-16
Vendéglátó kereskedelem
11538-16
A vendéglátás marketingje
11539-16
Vendéglátó ételkészítés
11540-16
Idegen nyelv a vendéglátásban
11541-16
Üzletvezetés a vendéglátásban
11561-16
Gazdálkodási ismeretek

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu