Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó

  • Szakképesítés megnevezése: Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó
  • A szakképesítés OKJ száma: 34 541 08
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés, amely alapfokú iskolai végzettségre vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra épül, jellemzően iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Itt indul Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó tanfolyam

Sajnos erre a képzésre nem tudunk ajánlani képző intézményt.

Alapinformációk a tanfolyamról

  • A Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó képzés megkezdésének szükséges feltételei:
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szintvizsga: nincs
  • Mestervizsga: nincs
  •  
  • Elmélet/gyakorlat aránya:
  • 40% - elmélet
  • 60% - gyakorlat
  •  
  • Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
  • Maximális óraszáma: 960-1440 óra
  •  
  • Választható képzési formák:
  • Nappali
  • Esti
  • Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Munkaterület

Kistermelői élelmiszerelőállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket. Munkája során betartja a mindenkor érvényben lévő jogszabályi előírásokat, különös figyelmet fordít a higiéniai-, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokra. Az általa előállított élelmiszeripari termékeket az előállítás helyének megfelelő régión belül vagy a régióhoz közel értékesíti, mely történhet piacon, a kistermelő által végzett házhozszállítással, vagy vendégasztal szolgáltatás keretében. Falusi vendéglátóként komplex szolgáltatást (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, stb.) biztosít. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, népművészeti lehetőségeit.

A tanfolyam moduljai

11034-16
Üzemgazdaság, ügyvitel
11499-12
Foglalkoztatás II.
11613-16
Élelmiszeripari áruismeret kistermelőknek
11614-16
Kistermelői tartósítási módok
11615-16
Kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozás
11616-16
Kistermelői húsfeldolgozás
11617-16
Kistermelői sütő-, cukrász- és édesipari termékek előállítása
11618-16
Erjedésipari és jövedéki ismeretek alapjai kistermelőknek
11619-16
Kistermelői tejtermékek és sajt előállítása
11620-16
Higiénia és minőségbiztosítás kistermelőknek

Modulzáró vizsgakövetelmények

11034-16
Üzemgazdaság, ügyvitel
11499-12
Foglalkoztatás II.
11613-16
Élelmiszeripari áruismeret kistermelőknek
11614-16
Kistermelői tartósítási módok
11615-16
Kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozás
11616-16
Kistermelői húsfeldolgozás
11617-16
Kistermelői sütő-, cukrász- és édesipari termékek előállítása
11618-16
Erjedésipari és jövedéki ismeretek alapjai kistermelőknek
11619-16
Kistermelői tejtermékek és sajt előállítása
11620-16
Higiénia és minőségbiztosítás kistermelőknek

Kapcsolódó szakképesítés

A képzés résszakképesítései

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu