Szakácssegéd - 2025 képzés (részszakma)

  • Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
  • Részszakma megnevezése: Szakácssegéd
  • Részszakma órakerete: 600
  • Részszakma Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 2
  • Részszakma Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 2
  • Részszakma Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 3
  • Szakácssegéd képzés munkaterülete

  • A szakácssegéd a meleg és hidegkonyhai munka során kiegészítő és segítő munkát végez. Feladata a szakácsok munkájának segítése. Napi munkatevékenységét felettesei utasítása alapján végzi. Konkrét feladatai közé tartozik a vendéglátó termelés során használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése. Zöldségeket, gyümölcsöket tisztít, pucol, darabol, szeletel és előkészíti azokat a főzéshez, sütéshez. Felelőssége a konyha tisztántartása, higiénia előírások betartása. Munkáját és feladatait minden esetben nagy odafigyeléssel és pontossággal végzi.

  • Szakácssegéd képzés legjellemzőbb FEOR számai

  • Részszakma megnevezése

    FEOR-szám

    FEOR megnevezése

    Szakácssegéd

    9236

    Konyhai kisegítő

  • Szakácssegéd képzés megkezdésének feltételei

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy a Dobbantó program elvégzése
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Kapcsolódó szakmák

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu