Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding - 2025 képzés
- Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
- Szakképesítés azonosító száma: 10134004
- Szakképesítés megnevezése: Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding
- KEOR kód: 1013
- Európai Képesítési Keretrendszer (EKK) szerinti szintje: 4
- Magyar Képesítési Keretrendszer (MKK) szerinti szintje: 4
- Digitális Kompetencia Keretrendszer (DKK) szerinti szintje: 4
-
Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés munkaterülete
-
A Housekeeping-Stewarding területet vezető személy, a szálláshely motorja. A beosztottak, takarítást végző kollégák munkavégzéséért felelős. A legfontosabb feladata az ellátandó területeken folyó munka megszervezése, és mint egy részleg vezetője, tervezési, irányítói, szervezési és ellenőrzési, értékelési tevékenysége van. Kapcsolatot tart a szálláshely többi részlegének vezetőjével (Front Office, Karbantartás, Szobaszerviz, Étterem, Rendezvény) valamint a beszállítókkal és a szakmai szervezetekkel is.Rendkívül felelősségteljes munkakör. A feladatai közé tartozik többek között a megfelelő színvonal biztosítása a szálláshely teljes területén, a vendégek szállodával szembeni, tisztasággal összefüggő elvárásainak teljesítése, a vendégszobák, vendégterek, raktárak ellenőrzése tisztasági és műszaki szempontból.
-
Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés megkezdésének feltételei
- Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
-
A képesítési követelményt előíró jogszabály
-
Egyéb feltételek
-
Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés időtartama
- Minimális óraszám: 200 óra
- Maximális óraszám: 260 óra
-
Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés munkaerő-piaci relevanciája
-
A képzés által nyújtott szaktudás lehetőséget ad arra, hogy szállodai gondnoknői feladatok ellátására. Széleskörű érdeklődés nyilvánul meg a szakma iránt, a fővárosban és vidéken is a szálláshelyek megnövekedett volumene várja. Ennek a pozíciónak a betöltője a szálloda egyik motorja, így a piacképes végzettség előnyt jelenthet a munkaerőpiacon.
- Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés elméleti része megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem
- Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető – Housekeeping - Stewarding képzés gyakorlati része megszerezhető kizárólag távoktatásban: Nem
Kapcsolódó szakmák
- Cukrász Szakma
- Cukrász szaktechnikus Szakma
- Cukrászsegéd Részszakma
- Élelmezésvezető Szakképesítés
- Falusi turizmus szolgáltató Szakképesítés
- Falusi vendéglátó Szakképesítés
- Gyorséttermi eladó Szakképesítés
- Higiénés intézményi takarító Szakképesítés
- Kulturális rendezvény szervezője Szakképesítés
- Panziós-fogadós Szakma
- Pincér-vendégtéri szakember Szakma
- Pincérsegéd Részszakma
- Szakács Szakma
- Szakács szaktechnikus Szakma
- Szakácssegéd Részszakma
- Szállodahajós, szállodai személyzet Szakképesítés
- Szállodai recepciós Szakképesítés
- Tisztítás-technológiai szakmunkás Szakképesítés
- Turisztikai technikus Szakma
- Vendégtéri szaktechnikus Szakma